Pomoc dětem z Ukrajiny na Vysokomýtsku

28.03.2022 08:58

Předáváme vám informace o sbírce pro děti z Ukrajiny:

V rámci občanské iniciativy Buď láska/v jsme ve Vysokém Mýtě založily humanitární sbírku cílenou na Ukrajinské děti. Jedná se především o oblečení, obuv, školní batohy, ale i dětské autosedačky, odrážedla, helmy apod. Máme již od dárců poměrně velké zásoby a další dary přislíbeny. Jedná se nám především o rychlou pomoc těm, kteří přišli doslova v jedněch botách a potřebují do začátku mít děti do čeho převléci nebo je potřebují na autosedačce dopravit do KACP.

Zasíláme Vám proto informační leták.

Do začátku máme otevřeno 3x týdně, ale v případě potřeby jsme k zastižení i na telefonu. Můžete k nám posílat potřebné i ty, kdo jim pomáhají. V případě specifické poptávky můžeme nachystat věci předem (např. pro konkrétní věkovou skupinu) k vyzvednutí i mimo naší otevírací dobu. Mezi dárci máme přislíbeny i dětské postýlky a kočárky apod, které pro jejich rozměrnost prozatím samy neskladujeme, ale jejich dodání domluvíme.

Dále bych Vás ráda informovala i o finanční sbírce „Vysokomýtsko pomáhá Ukrajině“, kterou založil pan Vladimír Vojáček a je cílena na pomoc Ukrajinským rodinám v naší lokalitě. Prostředky ze sbírky jsou již postupně čerpány. Více informací najdete na tomto odkazu https://www.donio.cz/vysokomytsko-pomaha-ukrajine

s díky za šíření této informace,

za iniciativu Buď láska/v

Barbora Šedová a Kateřina Profousová

Můžete nás kontaktovat na telefonech 736764417 (Barbora Šedová) a
777300365 (Kateřina Profousová – domluví se Ukrajinsky)